Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Οι αξιωματικοί δεν μας άφησαν να παραστούμε σε αντι-πολεμική διαδήλωση.
   


 Περίπου 160 έφεδροι στρατιώτες του πεζικού κατηγορούν τους Διοικητές τους ότι δεν τους επέτρεψαν να συμμετάσχουν σε διαδήλωση κατά του πολέμου στο Λίβανο, τον οποίο χαρακτήρισαν ως "πανωλεθρία". Οι στρατιώτες ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως "στόχοι".

"Είμαι στο Στρατό και στους εφέδρους εδώ και 26 χρόνια και αυτό που συνέβη αυτή τη φορά δεν ήταν απλά ένα φιάσκο, ήταν μια τέλεια πανωλεθρία. Αισθανθήκαμε σαν τα στρατιωτάκια σε παιχνίδι των βοηθών του Olmert και του Peretz ", υποστήριξε ο στρατιώτης Avi.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 160 στρατιώτες υπέγραψαν αίτηση συμμετοχής σε μια διαδήλωση που θα είχε ως αίτημα την παραίτηση του Πρωθυπουργού Ehud Olmert και του Υπουργού Άμυνας Amir Peretz. Εντούτοις, η αποστράτευσή τους αναβλήθηκε για την Παρασκευή, εμποδίζοντάς έτσι τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση. Ήθελαν να διαμαρτυρηθούν όχι μόνο για τους στρατιωτικούς χειρισμούς στο Λίβανο αλλά και για τις αποφάσεις των Διοικητών τους, τους οποίους κατηγορούν ότι τους έστελναν άσκοπα στο θάνατο.

"Μας έστειλαν μεσημεριάτικα σ ένα χωριό που γνώριζαν ότι ήταν κρυμμένοι 15 μαχητές της Hezbollah, ήμασταν σαν στόχοι, ήταν εντελώς παρανοϊκό. Δύο από τους συναδέλφους μας σκοτώθηκαν από αυτό. Μας χρησιμοποιούσαν λες και ήμασταν στον Κινεζικό στρατό, όπου δεν έχει σημασία πόσοι σκοτώνονται", δήλωσε.

Μερικές δεκάδες διαδηλωτές έφτασαν την Πέμπτη στην Πλατεία Rabin προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία που οργανώθηκε μέσω ιστοσελίδων στο Internet.

Ζήτησαν την παραίτηση του Olmert ενώ επιδοκίμασαν και τον τερματισμό του πολέμου πριν από την επίτευξη των στόχων του.

Η Ariella Miller, μια από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, τόνισε ότι δεν ενεργεί για λογαριασμό καμίας πολιτικής παράταξης. "Είμαστε οικογενειάρχες που χρησιμοποίησαν το Internet για να σχηματίσουν μια ομάδα. Όταν μπήκαμε στον πόλεμο, μας υποσχέθηκαν ότι θα μας φέρουν πίσω τους στρατιώτες και θα αποκαταστήσουν την Ισραηλινή αμυντική ικανότητα". 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen