Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Η Hezbollah χρησιμοποίησε ρουκέτες Ρωσικής κατασκευής κατά του Ισραηλινού Στρατού.
   


  Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν την Παρασκευή ότι το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στη Ρωσία για το γεγονός ότι αντιαρματικές ρουκέτες Ρωσικής κατασκευής έφτασαν στα χέρια των ανταρτών της Hezbollah, οι οποίοι τους χρησιμοποίησαν εναντίον των Ισραηλινών στρατευμάτων στο νότιο Λίβανο.

Ο Asaf Shariv, ανώτερος σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ehud Olmert, ανέφερε ότι Ισραηλινή αντιπροσωπεία ταξίδεψε στη Μόσχα, στις αρχές της εβδομάδας, για να επιδώσει την καταγγελία αυτή.

Οι αντιαρματικές ρουκέτες αποδείχθηκαν ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα της Hezbollah στις συμπλοκές της με τους Ισραηλινούς στρατιώτες αφού αυτές προκάλεσαν το θάνατο των 50 από τους 118 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο που έληξε τις προηγούμενες ημέρες.

Το Ισραήλ δεν κατηγορεί τη Ρωσία για άμεση πώληση όπλων στη Hezbollah αλλά διαμαρτύρεται για την πώληση όπλων στο Ιράν και στη Συρία, γνωστούς υποστηρικτές της οργάνωσης, που με τη σειρά τους τα έδωσαν στους αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Mikhail Kamynin, υποστήριξε ότι η χώρα του εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους στις πωλήσεις όπλων και η στενή αυτή επίβλεψη "καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε ανακρίβεια αναφορικά με τον προορισμό των όπλων".

Ο Anatoly Tsyganok, επικεφαλής του Στρατιωτικού Κέντρου Προβλέψεων, απέκλυσε την πιθανότητα εξοπλισμού της οργάνωσης με μοντέρνα αντιαρματικά όπλα μέσω Ρωσίας ή Συρίας.

"Οποιαδήποτε κατηγορία θέλει τη Ρωσία ή τη Συρία να μεταφέρουν αντιαρματικά όπλα σε δυνάμεις στο Λίβανο είναι αβάσιμη. Η Ισραηλινή πλευρά δεν έχει παρουσιάσει καμία απόδειξη για όλα αυτά και είναι μάλλον απίθανο να το κάνει", τόνισε ο Tsyganok σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

"Το πιθανότερο είναι αυτά τα όπλα, αν είχε πραγματικά τέτοια όπλα η Hezbollah, να έφτασαν στο Λίβανο μέσω τρίτων χωρών", πρόσθεσε.

Παρόλο που ο Ισραηλινός Στρατός πρέπει να παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία, είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι πολλά άρματα μάχης του έπαθαν σοβαρές ζημιές από τις ρουκέτες (και άλλα εκρηκτικά) ενώ κάποια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Είναι φανερό ότι η Hezbollah κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την προετοιμασία και εκπαίδευση των αντιαρματικών μονάδων της καθώς και για αύξηση του αποθέματος της σε πυραύλους Katyusha.

Οι ρουκέτες, οι οποίες εκτοξεύονταν από απόσταση περίπου 2 χλμ. από το στόχο τους, διευκόλυναν τη Hezbollah να χτυπάει Ισραηλινά άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα ενώ αποδείχτηκαν εξαιρετικά χρήσιμα και στις μάχες σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Οι στρατιώτες που επέστρεψαν από το μέτωπο περιέγραψαν πως οι αντάρτες της Hezbollah μπορούσαν να εκτοξεύουν με ακρίβεια τις ρουκέτες μέσα από τα παράθυρα των σπιτιών στα οποία έμεναν οι Ισραηλινοί στρατιώτες.  
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen