Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Οι αξιωματούχοι της Fatah κατηγορούν τη Hamas για το αδιέξοδο των συνομιλιών για την Κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
   

 

  Αξιωματούχοι της Fatah δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι διαπραγματεύσεις για τον πιθανό σχηματισμό Κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη Hamas οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο εξαιτίας των όπως τις χαρακτήρισαν αδιανόητων απαιτήσεων της οργάνωσης.

Στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν, η Hamas επέμεινε να κρατήσει όλα τα βασικά Υπουργεία καθώς και τη θέση του Πρωθυπουργού.

Το Ισλαμικό κίνημα ζήτησε άλλωστε, ο σχηματισμός μιας Κυβέρνησης εθνικής ενότητας να σηματοδοτήσει το τέλος της πολιτικής αποκλεισμού που εφαρμόζει η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Κυβέρνηση της Hamas.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν εκ των προτέρων το αίτημα αυτό, ενημερώνοντας τον Abbas ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν δεν πληροί τρεις προϋποθέσεις: αναγνώριση του Ισραήλ, επίσημη αποδοχή όλων των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ των Παλαιστινίων και της Ιερουσαλήμ και αποκήρυξη κάθε είδους βίας.

Ο αξιωματούχος της Hamas, Osama al-Muzaini, δήλωσε στο Reuters ότι "οποιαδήποτε Κυβέρνηση σχηματιστεί πρέπει να ηγείται από τη Hamas στην οποία πρέπει να ανήκει και η πλειοψηφία των εδρών, πράγμα λογικό δεδομένου ότι η Hamas έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία".

Ο Azzam al-Ahmed, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Fatah, υποστήριξε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις για Κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέχρι να βρεθεί μια "κοινή πολιτική ατζέντα", επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες της Hamas έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν αλλάξει τις θέσεις τους.

Ο Abbas δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Παλαιστινιακές μαχητικές οργανώσεις έχουν συμφωνήσει να θέσουν πάλι σε ισχύ τη συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ.

Την απόφαση έλαβαν η Fatah και άλλες ομάδες της PLO, με τη Fatah να έχει ήδη σταματήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Την προσωρινή εκεχειρία, ωστόσο, δεν ακολουθούν η Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες ομάδες που έχουν αποσκιρτήσει από τη Fatah και δραστηριοποιούνται στη Γάζα στα χνάρια της Hezbollah.  
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen