Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Η Hezbollah ισχυρίζεται ότι απέτρεψε επίθεση Ισραηλινών κομάντο στον ανατολικό Λίβανο.
   


  Η Hezbollah ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες της συγκρούστηκαν, νωρίς το Σάββατο, με Ισραηλινούς κομάντο που προσγειώθηκε κοντά στο προπύργιό τους - την πόλη Baalbek στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με Λιβανική πηγή ασφαλείας, νωρίτερα, Ισραηλινά μαχητικά είχαν βομβαρδίσει θέση της οργάνωσης στον ανατολικό Λίβανο.

Ο Ισραηλινός Στρατός εξήγησε ότι η επιδρομή είχε στόχο την καταστροφή ενός φορτίου όπλων από τη Συρία και το Ιράν προς τη Hezbollah κάτι που αρνούνται και οι δύο χώρες.

"Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια επιχείρηση για αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών κατά του Ισραήλ με έμφαση στη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών από τη Συρία και το Ιράν προς τη Hezbollah", ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός προσθέτοντας ότι η αποστολή πέτυχε όλους τους στόχους της.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι ασφαλείας δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν κατά πόσο ήταν αληθινή η είδηση που μεταδόθηκε από κανάλι της Hezbollah για ελικόπτερο που έριξε κομάντο στην περιοχή Boudai δυτικά της Baalbek στον ανατολικό Λίβανο ή αν όντως υπήρξαν βομβαρδισμοί.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι Ισραηλινοί έψαχναν προφανώς για θέση των ανταρτών μέσα σε σχολείο χωρίς όμως να γνωρίζουν άλλες λεπτομέρειες.

Ο Κυβερνητικός αξιωματούχος της Κοιλάδας Bekaa, Antoine Suleiman, επιβεβαίωσε την παρουσία Ισραηλινών στρατευμάτων, δηλώνοντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Φωνή του Λιβάνου ότι η ομάδα είχε και δύο οχήματα που αποσύρθηκαν μετά τις συμπλοκές.

Ανώτερα στελέχη της Hezbollah που βρίσκονταν στο σημείο ισχυρίστηκαν ότι οι πτήσεις των Ισραηλινών μαχητικών έπνιγαν τον θόρυβο των ελικοπτέρων που πετούσαν πάνω από τους λόφους του κεντρικού Λιβάνου, ρίχνοντας τους κομάντο και τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στο χωριό. Όταν συναντήθηκαν με αντάρτες της οργάνωσης, οι κομάντο υποστήριξαν ότι ανήκουν στο Λιβανικό στρατό, οι αντάρτες όμως κάτι υποψιάστηκαν και άνοιξαν πυρ.

Καθώς αποχωρούσαν οι κομάντο, τα Ισραηλινά ελικόπτερα άρχισαν να βομβαρδίζουν και απομακρύνθηκαν από την περιοχή μετά από μία ώρα.

Μάρτυρες είδαν μια κατεστραμμένη γέφυρα περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο που προσγειώθηκαν οι κομάντο, την οποία πιστεύουν ότι κατέστρεψαν οι Ισραηλινές βόμβες.

Αξιωματούχοι της ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι, το πρωί του Σαββάτου, Ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν ελιγμούς πάνω από την ανατολική Κοιλάδα Bekaa κοντά στο προπύργιο της Hezbollah, την πόλη Baalbek.

Τα Ισραηλινά μαχητικά δεν έχουν βομβαρδίσει το Λίβανο από τις 14 Αυγούστου, όταν τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός που τερμάτισε τον πόλεμο των 34 ημερών μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah. Μια τέτοια επίθεση θα ήταν η πρώτη μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας. 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen