Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Ο Ισραηλινός Στρατός συλλαμβάνει τον Παλαιστίνιο αναπληρωτή Πρωθυπουργό.
   

 

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού, νωρίς το Σάββατο, συνελήφθη ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Hamas που συλλαμβάνεται στη διάρκειας έξι εβδομάδων επιχείρηση που έχουν εξαπολύσει οι Ισραηλινοί κατά του κόμματος της Hamas.

Η σύζυγος του Αντιπροέδρου Nasser Shaer ο οποίος θεωρείται σχετικά μετριοπαθής -, δήλωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι τους περίπου στις 4:30 π.μ. και τον πήραν μαζί τους.

Επισήμανε ότι ο σύζυγός της κρυβόταν όλο αυτό το διάστημα και σπάνια βρισκόταν στο σπίτι.

Ο Στρατός επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Shaer στη Ραμάλλα, προβάλλοντας το αιτιολογικό της συμμετοχής και δράσης του στη Hamas.

Μετά τη σύλληψη του Shaer, συνολικά 4 μέλη της Κυβέρνησης και 28 Βουλευτές της Hamas είναι σε Ισραηλινή φυλακή ενώ άλλοι 4 Υπουργοί κρατήθηκαν αρχικά και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Παρόλες τις συλλήψεις και την - διάρκειας επτά εβδομάδων - επίθεση στη Γάζα, ο στρατιώτης Gilad Shalit παραμένει αιχμάλωτος.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι τόσο από τη Hamas όσο και από την αντίπαλη Fatah του μετριοπαθούς Προέδρου Mahmoud Abbas, καταδίκασαν τη σύλληψη.

Ο Saeb Erekat, Βουλευτής της Fatah, υπογράμμισε ότι η σύλληψη του Shaer δυσχεραίνει τις προσπάθειες του Abbas για σχηματισμό Κυβέρνησης εθνικής ενότητας με την Ισλαμική Hamas. Ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός της Hamas, Ismail Haniyeh, "το βρίσκει δυσάρεστο να διαπραγματεύεται ενώ οι συνάδελφοί του είναι στη φυλακή", τόνισε ο Erekat.

Σύμφωνα με τον Ghazi Hamad, εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, το Ισραήλ θέλει να συλλάβει όλο το Υπουργικό Συμβούλιο.

"Δεν θα είναι ικανοποιημένοι με καμία Κυβέρνηση ούτε της Hamas ούτε της Fatah ούτε ενός καινούργιου συνασπισμού, επομένως θεωρώ ότι θέλουν να υπονομεύσουν το πολιτικό καθεστώς, το Παλαιστινιακό πολιτικό καθεστώς", πρόσθεσε ο Hamad.   
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen