Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις 22/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Αξιωματούχος του ΟΗΕ κατηγορεί τη Hezbollah ότι 'κρύβεται πίσω' από τους αμάχους .
   


  Ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια κατηγόρησε, τη Δευτέρα, τη Hezbollah ότι "κρύβεται πίσω" από τους αμάχους, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό το θάνατο εκατοντάδων πολιτών στο διάστημα των δύο αυτών εβδομάδων που συνεχίζονται οι συμπλοκές με το Ισραήλ.

Ο Jan Egeland, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Λίβανο με σκοπό το συντονισμό μιας διεθνούς προσπάθειας μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, μίλησε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο.

Την Κυριακή επισκέφθηκε τους σωρούς ερειπίων στα νότια προάστια της Βηρυτού, Σιιτικές περιοχές όπου κάποτε βρισκόταν το αρχηγείο της Hezbollah. Στην επίσκεψή του αυτή καταδίκασε τους θανάτους και τους τραυματισμούς αθώων πολιτών και από τις δύο πλευρές ενώ χαρακτήρισε "δυσανάλογη" την Ισραηλινή επίθεση και "αντίθετη προς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο".

Τη Δευτέρα, μίλησε με σκληρά λόγια και για τη Hezbollah, η οποία στις 12 Ιουλίου πέρασε τα σύνορα και αιχμαλώτισε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, πυροδοτώντας τις σφοδρές συμπλοκές που ακολούθησαν.

"Συνεπώς, το μήνυμά μου είναι να σταματήσει η Hezbollah να κρύβεται πίσω από γυναίκες και παιδιά", πρόσθεσε. "Άκουσα ότι είναι πολύ περήφανοι επειδή έχασαν πολύ λίγους μαχητές ενώ ήταν οι άμαχοι αυτοί που σήκωσαν το φορτίο. Δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να είναι περήφανος που έχουν σκοτωθεί περισσότερα παιδιά και γυναίκες από ένοπλους άντρες.

"Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση των εχθροπραξιών επειδή αυτός είναι ένας πόλεμος όπου το τίμημα το πληρώνουν οι άμαχοι", τόνισε ο Egeland πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Στο αεροδρόμιο Ben-Gurion, ο Egeland δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα διαπραγματευτεί μία δίοδο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στο εσωτερικό του Λιβάνου. "Είμαι εδώ για να δουλέψω για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας", επισήμανε, τονίζοντας ότι επισκέφτηκε και τη Nahariya που έχει χτυπηθεί σκληρά από τις ρουκέτες της Hezbollah.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι νεκροί Ισραηλινοί ανέρχονται σε τουλάχιστον 40, με τους 17 να έχουν σκοτωθεί από ρουκέτες της Hezbollah ενώ 23 είναι οι στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους σε συμπλοκές.
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen